Így kezeld az érdeklődőket

Azonos érdeklődőszám mellett, sokkal több vevőd lesz, ha van egy rendszered, amely segít lekezelni az értékesítési folyamatokat.

Egyre kevesebb az ügyfél?

Először is miből lesz a vevő, azaz az ügyfél? Az érdeklődőből! Jelenleg úgy néz ki, hogy egyre kevesebb van belőlük. Biztos Te is észrevetted már, hogy egyre több cég panaszkodik arról, hogy a szorosabb piaci verseny miatt csökken a forgalmuk, azaz kevesebb vevőjük vagy ügyfelük lesz.

Ennek ellenére vannak akik sokkal jobban fejlődnek! Vajon nekik mi a titkuk?!

A informatikailag elmaradott vállalkozások hátrányos helyzetbe kerülhetnek a felvilágosultabbakkal szemben, mert eddig szinte semmit sem kellett tenniük, a megrendelések - vevők úgyis jöttek.

Egy átlagos vállalkozásnak ma Magyarországon nincs határozott elképzelése vagy folyamata arra, hogyan kell egy érdeklődőből ügyfelet konvertálnia. Nincs utánkövetése, magyarán fogalma sincs, hogy mi lesz az egykori érdeklődőjének a sorsa. Egyszerűen a lehetőségeinek sokszor több, mint a 90%-át veszni hagyja! Neked milyen vevőszerző- és megtartó folyamataid vannak, amiket ki is tudsz használni?

Megoldás a CRM rendszer! Azaz az ügyfélkapcsolat kezelő rendszer.

Az érdeklődőket el kell tudnod juttatni a vásárlásig, vagy legalábbis meg kell próbálnod minél többet konvertálni, mindezt lehetőleg automatizáltan vagy félig automatizáltan megtenni.

Az átlagos, szenvedő vállalkozásoknak nincs CRM rendszere (ügyfélkapcsolat kezelő rendszer), ezért nem tehetnek plusz lépéseket azért, hogy legalább az érdeklődők egy bizonyos részéből vásárlót konvertáljanak.

Hazánkban legtöbbször még mindig az Excelt használják a vállalkozások az ügyfeleik nyilvántartására. Valószínűleg Te is próbálkoztál már ilyennel, mert érezted, hogy valami kellene. Találkoztam már olyan esettel is, amikor egy cégvezető kockás füzetbe vezette az ügyféllistáját.

Persze remek kis nyilvántartást lehet vezetni a kockás füzetbe vagy akár még az Excelben is. Ez azonban ma már kevés!. Az Excelben vagy a kockás füzetben nincsenek folyamatok, nem mérhető semmi, mint egy CRM rendszerben. Nincs egy mindenki által közösen használható felület, nincs egy központi dokumentumtár vagy feladatkezelő rész.

Elveszik az érdeklődőd, ha nincs egy átlátható rendszered!

A kkv-k többsége nem tud tömegesen ajánlatokat, vagy tájékoztatókat küldeni! Te pl. tudod, hogy kivel, mikor, pontosan ki, mit beszélt meg a cégednél? Kit és mikor kell visszahívni ill. mit beszéltek meg pontosan egy-egy alkalommal. Egy CRM rendszerben mindez pillanatok alatt visszanézhető vagy elintézhető.

Ha lenne Crm rendszered, akkor ez másként lenne. Az ügyfelekkel és ügyféljelöltekkel állandó kapcsolatban kell lenned. Segítened és támogatnod kell őket a döntési folyamatban. Abban a folyamatban amiben eljutnak a cégednél történő vásárlásig vagy újravásárlásig.

Mire jó még egy CRM rendszer?

Egy jól felépített és átgondolt CRM rendszerrel az ügyfelekkel vagy ügyféljelöltekkel való kapcsolattartáson kívül még számtalan más dolgot meg lehet valósítani, ami fellendítheti a vállalkozásodat.

Balogh Béla - Easypage Software

Te is vakon vezeted a cégedet?

99570259901511122851.png
100-ból 84 cégvezetőnek fogalma sincs, hogy mi történik a cégében. Hogy honnan tudom ezt az adatot és milyen következményei vannak ennek? Kiderül a cikkből
 

Sikeres ügyvitel? Így vezesd be!

63566702681487758909.png
Tudtad, hogy csak minden 10. ügyviteli szoftver bevezetése sikeres? Kíváncsi vagy, hogy min buknak el a cégek?
 

Így kezeld az érdeklődőket

64071270941459420132.png
Sok az érdeklődőd mégsem állnak sorba nálad a vevők? Ez nem véletlenül van. Az értékesítés egy folyamat, amit valahogy kezelni kell. Ebben segíthet a CRM (ügyfélkapcsolat kezelő rendszer).
 

A szoftvertervezés alapelvei

11919258431385368158.jpg
 

Minőségbiztosítás

13161586521385368187.png