Esettanulmányok

Az évek alatt bebizonyosodott, hogy nem a mindent tudó, fölösleges funkciókkal telezsúfolt szoftverek fejlesztése a jó irány. Helyette inkább a stabil alapokon nyugvó, egyedi rendszerek a jövő kis- és középvállalkozásainak szoftverei.

A szoftvereket az egyes felhasználó területeket figyelembe véve kell fejleszteni úgy, hogy az a lehető legjobban megfeleljen az adott cég folyamatainak, valamint segítse annak munkáját.

Néhány példa az utóbbi időből:

Devizahitel elemző egyedi ügyviteli rendszer

A megrendelő problémája: az ország különböző részein beadott devizahitelekhez kapcsolódó papírokat nem lehetett automatikusan kezelni. Szükség lett volna egy olyan rendszerre, amely az ország bármely irodájában elérhető és a lehető legkevesebb emberi hibalehetőséget engedi meg.

Az ügyviteli rendszerbe kerültek az ügyek, így a papírmunka egyes részei teljesen fölöslegessé váltak. A rendszer folyamatosan fejlődik. Jelenleg ott tart, hogy nagyon kis emberi erőráfordítással generál szakvéleményt egy-egy ügyből. Ezekből a szakvéleményekből később bíróságra benyújtható keresetleveleket lehet nyomtatni. Ez az rendszer biztosítja, hogy az ország bármely irodájában rögzített ügyletről a közpinti elemző iroda könnyen és gyorsan szakvéleményt állítson ki. A jövőben ez a rendszer szolgálja majd ki azokat az ügyvédi irodákat, amelyek a rendszerben lévő devizahitelekkel kapcsolatos ügyeket képviselik a bíróságon.

Nyílászárókat gyártó cég egyedi ügyviteli rendszere

Az ország egyik legnagyobb gyártója. Mégis papíron és Excelben számoltak árakat ill. adtak ajánlatot. Indokolatlan mennyiségű munkaóra ment el ezen ajánlatok elkészítésére, kezelésére és követésére.

A cégvezetés úgy döntött, hogy nekifutnak a kérdéskörnek és fejlesztetnek egy rájuk szabott, egyedi rendszert. Bele is tört a bicskájuk, mert a kiszemelt, nagynevű kivitelező cég használhatatlan megoldást szállított. Ekkor kerültünk mi a képbe. Felmértük a folyamatokat, és azt, hogy valójában mire lenne szükségük. Majd megbeszéltük, hogy mi a legsürgősebb, mivel kellene kezdeni. Lépésenként haladtunk a fejlesztéssel.


Először a termékvonal kezelését oldottuk meg, aztán jött a megrendelések, később pedig odáig jutottunk, hogy az ügyfeleik a saját felületükönk pár kattintásból tudtak megrendelést vagy végfelhasználóknak kiadható árajánlatot készíteni. A megrendelések folyamatainak kezelése gyerekjáték egyszerűségűre avanzsált. Átláthatóság, pontos nyilvántartás, ügyvezetői döntést támogató statisztika.

Követelések kezelését nyilvántartó egyedi ügyviteli rendszer

Ügyfelünk problémája: a bankoktól és hitelintézetektől kapott adóslistát nem tudta hatékonyan kezelni és feldolgozni.

Excelben próbálták meg de így átláthatatlan és nagyon időigényes volt az ügyek kezelése. A rendszer bevezetése után 8 plusz terepen dolgozó alkalmazottat tudtak felvenni, ami nagy fejlődést biztosított a cégnek.

Piacvezető szövegíró cég egyedi ügyviteli rendszere

Sipos Zoltán pár év alatt a semmiből építette fel a cégét. Mára a több, mint 20 szövegíró havi több százezer karaktert ír a megrendelőknek. A megnövekedett kereslet miatt a projektek egyre átláthatatlanabbak lettek. Volt akiről egészen egyszerűen megfelejtkeztek.

Szükségük lett egy olyan rendszerre, amely lebonyolítja a folyamataikat. Attól a pillanattól kezdve, ahogy a megrendelő kapcsolatba kerül a céggel, egészen odáig, hogy megkapja a megrendelt tartalmakat.

Árnyékolástechnikával foglalkozó cég egyedi ügyviteli rendszere

Az ügyfél problémája, hogy a megrendeléseket és kiszállításokat Excelben és papír alapon tárolták, emiatt azok követhetetlenek voltak.

Lehetetlen volt egy-egy korábbi megrendelés hatékony visszakeresése. Mostanra odáig fejlődött a program, hogy a gyártási folyamatokat is támogatja valamint a cég ügyfelei is adhatnak le rendelést a rendszer segítségével.

Egyik alkalommal az irodában járva megkérdeztem az irodavezetőt, hogy mit szólna hozzá, ha mától nem használhatná a rendszert és vissza kéne térnie az Excelhez. A válasz: "Felmondanék! Persze ezt nem tenné meg, de nagyon jólesett! A legnagyobb elismerés, amikor látjuk, hogy szeretve használják a szoftvereinket!

Országos sóbarlang hálózat egyedi ügyviteli rendszere

Az ügyfél régebbi rendszerében nem tudtak valós idejű foglalásokat bonyolítani, ezért senki nem tudta pontosan, hogy melyik sóbarlang mikor milyen kihasználtsággal üzemel, vagy mikor hova lehet vendégeket küldeni. Ügyfél nem látta át az egyes sóbarlangok napi, heti, vagy havi forgalmát.

Elkészítettünk egy az ügyviteli rendszerhez kapcsolódó foglalási rendszert, ami gyakorlatilag bármennyi sóbarlangot ki tud szolgálni. A rendszer kezeli a foglalásokat, amelyeknél a sóbarlangot látogató vendégeket az ország bármely területéről fel lehet venni bármelyik egységbe. Perc pontossággal látható, hogy éppen melyik sóbarlangban hányan tartózkodnak. A nyilvántartásból az is kiderült, hogy melyik sóbarlang milyen megtérüléssel dolgozik.

Kalandpark foglalási- és nyilvántartó rendszer

A megrendelő problémája: a kalandparkba érkező foglalásokat lehetetlen volt követni, mert azok e-mailben vagy egyéb módokon érkeztek az irodához.

Nem volt egy átfogó rendszer amiben mindez átláthatóan, folyamatra épülve lett volna kezelve. A rendszer, mint mindenhol máshol itt is nagy adminisztrációs terhet vett le az iroda válláról. Az integrált ügyviteli rendszer az Easypage Webes Tartalomkezelő rendszerű weboldallal kommunikálva valósítja meg a megrendelések kezelését.

Munkaidő elszámoltató rendszer könyvelőiroda részére

Az ügyfél problémája: nem tudta, hogy melyik könyvelő melyik céggel és mikor foglalkozik, milyen határidőkkel és vállalásokkal.

Megoldás a munkaidő elszámoltató rendszer, amelyben bármikor ellenőrizheti, hogy éppen ki mit csinál, vagy min kellene dolgoznia, vagy ki mikor min dolgozott és megvalósult -e a feladat.

Kávéspecialista, barista szaküzlet

Megrendelő problémája: a bérbe adott eszközöket nem lehetett pontosan visszakövetni.

Az integrált ügyviteli rendszerre épített funkciók segítségével megvalósult a készletkezelés amivel így már pontos képet kapnak arról, hogy éppen hol milyen erőforrással rendelkeznek. A kihelyezett eszközök nyilvántartását pedig, automatizált értesítési folyamatok teszik átláthatóvá.

Csomagküldő cég egyedi ügyviteli rendszere

Az ügyviteli szoftver megrendelője nem tudta követni, hogy mikor milyen csomagért hova kell mennie. Ki, mikor, mit rendelt meg tőlük. Nem volt egy egységes felületük, ahol ezt látni lehetett.

Excelben kezelték a megrendelések nyilvántartását, ami oda vezetett, hogy azok rendszeresen elkallódtak. A rendszer elkészültével az összes megrendelés egy felületen látható. Mindenki pontosan látja, hogy mi történik vagy történt egy megrendeléssel, hogy áll a csomag, és az éppen melyik folyamatnál tart. Jelenleg ez a rendszer össze van kötve a weboldalukkal, és így még hatékonyabban, több lépés automatizálásával segíti a munkát.

Keress minket, hogy mindig tudd mi történik a cégedben, és ezután egyetlen munkatársadnak se kelljen fölösleges munkát végeznie!

Te is vakon vezeted a cégedet?

99570259901511122851.png
100-ból 84 cégvezetőnek fogalma sincs, hogy mi történik a cégében. Hogy honnan tudom ezt az adatot és milyen következményei vannak ennek? Kiderül a cikkből
 

Sikeres ügyvitel? Így vezesd be!

63566702681487758909.png
Tudtad, hogy csak minden 10. ügyviteli szoftver bevezetése sikeres? Kíváncsi vagy, hogy min buknak el a cégek?
 

Így kezeld az érdeklődőket

64071270941459420132.png
Sok az érdeklődőd mégsem állnak sorba nálad a vevők? Ez nem véletlenül van. Az értékesítés egy folyamat, amit valahogy kezelni kell. Ebben segíthet a CRM (ügyfélkapcsolat kezelő rendszer).
 

A szoftvertervezés alapelvei

11919258431385368158.jpg
 

Minőségbiztosítás

13161586521385368187.png